ازابتداتا انتها، درباره قارچ

مراحل پرورش قارچ

۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۸ ثبت شده است

جایگاه قارچ دکمه ای در قلمرو گیاهان

پنجشنبه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۴۹ ب.ظ

قارچ ها برای انسان ثمربخش هستند ، دقیقاً مانند سیب که ثمر دهنده ی یک درخت سیب هستند. قارچ دکمه ای نوعی قارچ با نام لاتین Agaricus bisporus است. سایر قارچ های کشت شده در هلند قارچ صدف (Pleurotus ostreatus) و shiitake (قارچ ژاپنی) (Edodes Lentinula) است.


در پادشاهی سبزیجات، قارچ در ارگانیسمهای هتروتروفیک قرار می گیرد. برخلاف گیاهان با گیاهان سبز بالاتر ، این هتروتروفها قادر به فتوسنتز نیستند. قارچ ها روبنده طبیعت هستند.

در پرورش قارچ نیز از زباله هایی مانند کود مرغ ، کود اسب ، نی ، گچ و فاضلاب (از کمپوست خودشان) برای تولید بستر مرغوب استفاده می شود که از آن قارچ رشد می کند. قبل از بازگشت به طبیعت ، آمونیاک با استفاده از واشر آمونیاک از هوای فرایند خارج می شود. حتی آمونیاک موجود در هوا به عنوان منبع نیتروژن در کمپوست استفاده می شود. قارچ که به آن میسلیوم نیز گفته می شود ، از کمپوست به عنوان منبع انرژی برای احتراق خود استفاده می کند و در آن انرژی آزاد می شود که برای رشد استفاده می شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ شهریور ۹۸ ، ۱۲:۴۹
شایلی شهسواری

سرمایه لازم برای ورود به صنعت پرورش قارچ

اولین سوالی که ممکن است به ذهن یک علاقمند پرورش قارچ برای ورود به این صنعت برسد هزینه لازم برای شروع کار است، البته برای تاسیس یک کارگاه خانگی و زیرپله ای می توان با سرمایه 1.5 میلیون تومانی هم پرورش قارچ را آغاز کرد اما دبیر انجمن تولیدکنندگان قارچ خوراکی کشور، چندان با این نوع سرمایه گذاری ها موافق نیست و می گوید: کارگاه ها یا سالن های زیرزمینی و زیرپله ای محکوم به شکست هستند که علت آن هم، نوسانات بازار و قیمت بالای تمام شده تولید قارچ است که موجب ورشکستی صاحبان این کارگاه ها می شود.

به گفته حبیب الله عظیمی، برای فعالیت تنها دو سالن تولید و پرورش قارچ، نیاز به یک سیستم سرمایشی با قیمتی حدود 15 میلیون تومان است ضمن اینکه، تجهیزات دیگری هم برای پرورش قارچ مورد نیاز است که حجم سرمایه گذاری در زمینه قارچ را افزایش می دهد.
این فعال حوزه تولید قارچ، معتقد است که علاقه مندان به تولید قارچ برای آغاز به کار باید به دنبال تاسیس کارخانه هایی با ظرفیت بالای 200 تن کمپوست (بستر رویش قارچ) باشند تا فعالیت آنها به صرفه باشد.

وی درباره حجم سرمایه گذاری برای تولید و پرورش قارچ می گوید: برای کارخانه ای با ظرفیت 200 تن کمپوست نیاز به زمینی با وسعت 2 هزار متر مربع است که پیشنهاد می شود کارخانه در زمینی با مساحت 4 هزار مترمربع تاسیس شود تا امکان توسعه کارخانه در سال های آینده وجود داشته باشد.

عظیمی در ادامه تصریح می کند: علاوه بر زمینی با وسعت زیاد، کارخانه باید چاه آب یا حقابه داشته باشد که با در نظرگرفتن این شرایط، برای آغاز به کار و فعالیت در حوزه تولید قارچ باید سرمایه ای در حدود 2 میلیارد تومان داشته باشید.

دبیرانجمن پرورش قارچ، بیان می کند: وزارت جهاد کشاورزی، مجوز آغاز به کار سالن های تولید قارچ 200 تنی را می دهد اما براساس آمار به دست آمده از کارگاه های تولید قارچ، صرفه اقتصادی در سالن های با ظرفیت 475 تا 500 تن است و تولید قارچ با ظرفیت کمتر، چندان به صرفه نیست.

ارائه مشوق های مالی برای تولیدکنندگان

تأمین سرمایه 2 میلیارد تومانی برای ورود به صنعت پرورش قارچ برای بسیاری ازعلاقه مندان بالاست البته وزارت جهاد کشاورزی از این تولیدکنندگان حمایت کرده و تا حدودی به آنها کمک می کند. به گفته دبیرانجمن پرورش قارچ، وزارت جهاد کشاورزی به فعالانی که 20 درصد ازحجم سرمایه گذاری را در چنته داشته باشند تسهیلات بانکی ارائه می دهد که سود این وام هم حدود 18 درصد است.

منبع: عصر ایران 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ شهریور ۹۸ ، ۱۱:۴۴
شایلی شهسواری

قارچ درمانی گانودرما

شنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۰۶ ق.ظ

گانودرما یک قارچ درمانی است که برای قرن ها به ویژه در چین ، ژاپن و کره مورد استفاده قرار می گیرد. کارهای زیادی روی Ganoderma lucidum انجام شده است. نامهای رایج قارچ گانودرما Lingzhi ، Munnertake ، Sachitake ، Reishi و Youngzhi است.

فعالیت های بیولوژیکی گزارش شده از آماده سازی گانودرما قابل توجه است . متابولیتها از پلی ساکاریدها و ترپنوئیدها تشکیل شده اند. بسیاری از آنها فعالیتهایی علیه بیماریهای عمده زمان ما دارند و بنابراین بررسی حاضر از اهمیت بالایی برخوردار است. لیست اثرات آن بسیار زیاد است از ضد سرطان گرفته تا تسکین انسداد مثانه. با این حال ، همه این گزارشات به طور علمی آزمایش نشده اند و شواهد قانع کننده برای سنجش ترکیبات خالص محفوظ است.

به نظر می رسد فرضیه ای وجود دارد که اثرات درمانی منتسب به قارچ را اثبات کرده است. مرحله بعدی تولید برخی داروهای مؤثر است که ممکن است با مشکلات تولید انبوه مانع شود.

منبع: ncbi.nlm.nih.gov

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ شهریور ۹۸ ، ۱۱:۰۶
شایلی شهسواری

6 مرحله در پرورش قارچ

سه شنبه, ۱۲ شهریور ۱۳۹۸، ۱۰:۵۱ ق.ظ

در پرورش قارچ، 6 مرحله وجود دارد:

1- فاز 1: تولید کمپوست قارچ

2- فاز 2: اتمام تولید کمپوست 

3- اسپان ران 

4- خاکدهی

5- پین دهی 

6- برداشت 

منبع: extension.psu.edu

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۲ شهریور ۹۸ ، ۱۰:۵۱
شایلی شهسواری